Wesela

Organizacja wesela to nie tylko ogromny stres dla pary Młodej, ale i prawdziwe wyzwanie logistyczne! Jedzenie, muzyka, wystrój, fotograf, dekoracje, formalności, elegancka odzież, zaproszenia, tort i wszystkie dodatki, będące nieodłącznym elementem zaślubin - to zdecydowanie za dużo jak na jeden dzień. Z przyjemnością weźmiemy na swoje barki część Państwa obowiązków i zajmiemy się organizacją przyjęcia weselnego na naszej sali bankietowej. Słyniemy ze świetnej kuchni, wyjątkowo miłej obsługi i przyjęć, które z uśmiechem wspominają wszyscy goście. W naszej sali jesteśmy w stanie ugościć do 200 dorosłych osób, jednak z powodzeniem organizujemy również mniejsze uroczystości.

sala na wesele

Sala weselna w Jarosławiu

Jeżeli szukają Państwo idealnej sali weselnej w Jarosławiu, serdecznie zapraszamy do nas! O organizacje przyjęć w naszej sali dbają wyłącznie profesjonaliści, którzy doskonale działają pod presją czasu i błyskawicznie znajdują rozwiązanie nawet z najtrudniejszych sytuacji. To ludzie, na których mogą Państwo polegać. Przez cały czas trwania przyjęcia do Państwa dyspozycji pozostaje kierownik naszej sali wraz z załogą, która zadba o sprawną, miłą i kulturalną obsługę Państwa gości.

Klientom organizującym wesele w naszej sali oferujemy również atrakcje dodatkowe, takie jak stół wiejski, fontanna czekoladowa czy fotobudka. Jesteśmy otwarci na różnorodne potrzeby i propozycje naszych Klientów - chcemy, aby ten wyjątkowy dzień pozytywnie zapisał się w Państwa pamięci. Będziemy niezmiernie dumni, jeżeli zechcą Państwo zorganizować swoje przyjęcie ślubne w naszym obiekcie.

 

Zapraszamy do zapoznania się z naszym Menu Weselnym!

Nowe Menu Weselne

 

 

MENU WESELNE 2022/2023

POWITANIE PARY MŁODEJ
*Chlebem i solą
*Szampan dla Państwa Młodych oraz gości weselnych

 

OBIAD SERWOWANY:

ZUPA (jedna do wyboru)
*Tradycyjny polski rosół z wielu mięs serwowany z makaronem
*Bulion ( pierożki wołowe, warzywa, makaron naleśnikowy ze szpinakiem).
*Krem z białych warzyw z chipsem z batata
*Krem z leśnych grzybów z grzankami ziołowymi
*Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
*Krem z kalafiora z kurkami pod śmietankową pierzynką
*Krem pomidorowy z ravioli
*Krem z pomidorów z mozzalellą i grzankami

 

DANIE GŁÓWNE

(do wyboru jedna z propozycji lub pół na pół dwie sztuki mięsa)
*Schab rolowany z borowikiem
*Polędwiczka faszerowana musem drobiowym, marchewką i cukinią
*Rolada ze schabu faszerowana trójkolorowym filetem
*Sakiewka drobiowa faszerowana grillowanymi warzywami
*Medaliony z polędwiczki wieprzowej
* Czysty schab pieczony
*Rolada ze schabu faszerowana śliwką i mięsem mielonym
*Kulki drobiowe faszerowane szpinakiem, serem feta i suszonym pomidorem
*Karczek pieczony faszerowany bekonem, pieczarką i cebulką
*Rolada śląska ( boczek, cebula, ogórek )
*Kurczak po toksańsku
*Rolada z indyka faszerowana warzywami Julie

 

SOSY DO WYBORU:

*Sos pieczeniowy, kurkowy, borowikowy, pomidorowy z bazylią, chrzanowy, z sera
gorgonzola, śmietanowy na białym winie, pieczarkowy, warzywno-cebulowy, z
serków topionych na śmietanie, koperkowy, porowo-winny, z zielonego pieprzu,
sos z czarnej porzeczki, orzechowo-porowy, sos rozmarynowy, sos z czarnych
pożeczek.

 

DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

*Ziemniaki z masłem i koperkiem
*Talarki opiekane
*Frytki
*Ryż lub kasza( gryczana, kuskus perłowy )
*Rożki z ciasta francuskiego z ryżem
*Kluski śląskie
*Rozetki ziemniaczane opiekane
*Pierożki chińskie DIM SUM (faszerowane kaszą gryczaną)
*Ziemniaki gratin ( zapiekanka )
*Zapiekanka z czerwonych buraków
*Frytki z batata
*Szyszki
*Babka ziemniaczana z kaszą
*Ziemniaki smażone z cebulką i boczkiem
SURÓWKI DO OBIADU ( dwie propozycje )
*Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką
*Surówka z sałaty lodowej z warzywami z sosem vinegrette
*Ćwikła z chrzanem
*Surówka z selera z rodzynkami
*Surówka szwedzka ( sałata zielona, ogórek świeży, pomidor, czerwona cebula).
*Buraczki na ciepło zasmażane
*Mizeria
*Surówka z białej kapusty po chińsku z orzeszkami
*Surówka z czerwonej kapusty z żurawiną
*Kapusta zasmażana
*Kalafior panierowany
*Warzywa z pary
*Warzywa z grilla
*Fasolka szparagowa z masełkiem
*Surówka z marchwi, pory i chrzanu
*Marchewka zasmażana z groszkiem
*Surówka z buraczków w kostkę, ogórek konserwowy,cebula, majonez
*Modra kapusta

 

DESER

*Deser czekoladowo-wiśniowy z bitą śmietaną
*Czekoladowe sushi z bananem i musem truskawkowym
*Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
*Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną
*Fondant czekoladowy podany z owocami i kawiorem owocowym
*Panna cotta z musem truskawkowym
*Włoskie Tiramisu

 

SWOJSKIE WĘDLINY I MIĘSA PIECZONE
ZAKĄSKI ZIMNE LUB CIEPŁE (cztery do wyboru )

*Tatar z łososia na grzance
*Galaretki drobiowe
*Galaretki wieprzowe
*Rolada drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami
*Roladki z szynki, serka almette i ogórka konserwowego
*Mini szaszłyczki z mozzarelli, pomidorków koktajlowych, bazylii i czarnej oliwki
*Tortilla z kurczakiem lub tuńczykiem
*Tortilla z kurczakiem i avokado
*Rolada z sandacza i łososia w galarecie
*Koreczki śledziowe ( jajko, korniszon, konserwowa papryka).
*Koreczki z grillowanej cukinii z serem feta z sosem czosnkowym
*Śledzie po cygańsku, po japońsku lub w sosie chrzanowym
*Tatar ze śledzia w kruchej babeczce
*Rolada z sera, pieczarek i kurczaka
* Pałeczki z indyka w panierce z sosem cumberlant
*Pasztet z gęsiny z sosem żurawinowym
*Tramezzino z wędzonym łososiem i ogórkiem lub z szynką prosciutto cotto i
pieczarkami
*Karkówka szpikowana czosnkiem z dodatkiem sosu chrzanowego
* Schab pieczony w galarecie
*Mięsne kulki w cieście francuskim z sosem czosnkowym
*Rurki z ciasta francuskiego z musem z szynki
*Jajka faszerowane musem chrzanowym z szynką
*Różyczki kalafiora z filetem obsmażane
*Rolada szpinakowa z serkiem i wędzonym łososiem
*Rolada serowa z warzywami
*Pierś z kaczki na musie żurawinowym
*Grillowane naleśniki z szynką i warzywami
*Grillowane roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym, rukolą
skropione oliwą i octem balsamicznym
*Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem, pieczarkami i serem
*Rolada drobiowa z szynką, jajkiem i brokułami
*Ptysie nadziewane pastą jajeczną
*Pasztet z grzybów leśnych

 

SAŁATKI (dwie do wyboru )

* Sałatka COBB ( filet z kurczaka, avokado, pomidorki koktajlowe, rzymska sałata,
grillowany boczek, ser pleśniowy lazur, czerwona cebula ).
*Sałatka z tortellini, suszonym pomidorem i serem pleśniowym
*Sałatka z łososiem, awokado i borówkami ( mix sałat, wędzony łosoś, awokado,
czerwona cebula, orzechy włoskie, borówki
*Tradycyjna jarzynowa
*Pieczarkowa
*Grecka
*Sałatka włoska ( makaron świderki, pomidorki koktajlowe, kulki mozzarelli,
salami, czarne oliwki, rukola, czerwona cebula, dresing ziołowy).
*Sałatka Gyros z kurczakiem
*Sałatka z ananasem i szynką
*Sałatka z paluszków krabowych ( makaron, paluszki krabowe, ogórek kiszony,
groszek konserwowy, ser żółty).
*Sałatka z szynką parmeńską ( roszponka, sałata rzymska, pomidorki koktajlowe,
pomidory suszone, szynka parmeńska, ser grillowany halloumi).
*Sałatka z pieczonym schabem (sałata lodowa, schab pieczony, ćwiartki jabłka,
pomidorki, ogórek zielony, czerwona cebula, zielone oliwki, parmezan sos tysiąca
wysp).
*Sałatka z kalafiora romanesco ( kalafior, pomidorki, zielony ogórek, rzodkiewka,
ćwiartki jajka, sos czosnkowy).
*Sałatka śledziowa z grzybkami

 

KOLACJA I

*Łódeczka drobiowo-wołowa
*Pierś z kaczki pieczonym jabłkiem
*Udko z kurczaka bez kości faszerowane pieczarkami i serem
*Karkówka grillowana na kapuście zasmażanej z pieczonym jabłkiem i
majerankiem
*Pulpeciki wieprzowe z pieczarką w środku
*Szaszłyk wieprzowo-drobiowy z warzywami
*Rolada ze schabu z omletem, groszkiem, marchewką
*Kule drobiowe panierowane , faszerowane mixem serów
*Drobiowe roladki po meksykańsku

 

KOLACJA II

*Kociołek po węgiersku
* Beef srogonow z boczniakami
*Leczo drobiowe
*Żur Bacy z jajkiem, kiełbaską i grzybkami
*Zupa grzybowa z kulkami drobiowymi
*Woławina po Burgundzku na czerwonym winie
*Forszmak z wędzoną kiełbasą, papryką, pomidorami i leśnymi grzybami
*Gulasz wieprzowy
*Włoskie Ragout z kurczaka

 

KOLACJA III

*Pierś z kurczęcia w sosie serowym z posypką krakersowo-chipsową
*Roladka ze schabu i boczku z serem wędzonym i cukinią
*Półmisek mięs pieczonych ( filet, karkówka, skrzydełka i mini podudzia ).
*Karczek pieczony po myśliwsku
*Makaron penne z kurczakiem, sosem kurkowym z parmezanem
*Makaron tagliatelle z pieczonym łososiem, szpinakiem i suszonym pomidorem
*Kurczak w winie z warzywami
*Pieczeń Szlachcica w sosie cebulowym
*Roladka z kurczaka faszerowana kaszą kuskus perłowa, grzybkami owinięta
boczkiem i włoską kapustą

 

KOLACJA IV

*Barszczyk czerwony podany do wyboru z:
*Paszteciki drożdżowe z mięsa i kapusty
*Krokiet z mięsem lub warzywny
* Pierożki calzone z kurczakiem
* Bagietki czosnkowe i ptysie z pieczarkami, cebulką i serem
*Drożdżowa bułeczka ze szpinakiem
*Zapiekanka ziemniaczana
*Ślimaczki drożdżowe faszerowane boczniakami i soczewicą
*Kominy bagietkowe z pieca z kiełbasą, pieczarkami pod serową pierzynką
Patery z owocami
Napoje zimne ( pepsi, 7up,mirinda, tymbark dwa smaki, sok pomarańczowy, woda
gazowana, woda niegazowana z cytryną i miętą, kompot wieloowocowy)- bez
ograniczeń
Napoje gorące (kawa, herbata różne smaki )- bez ograniczeń

 

DODATKOWO OFERUJEMY PAŃSTWU STÓŁ WIEJSKI
KOSZT STOŁU 3000,00 zł

*Udziec wieprzowy pieczony na ciepło
*Faszerowany łosoś w całości
*Deska serów z orzechami winogronem, melonem i szynką parmeńską
*Chleb swojski pszenny ze smalcem
*Chleb ziołowy z czosnkiem
*Kartoflak z kaszą i skwarkami
*Mix pierogów opiekanych
*Mini gołąbki z sosem pomidorowym
*Deski mięs pieczonych i wyrobów z dziczyzny
*Pasztet, kaszanka
*Bigos po myśliwsku
*Flaczki po staropolsku
*Golonki pieczone
*Krewetki w winie z sosem słodko-pikantnym
*Sos czosnkowy , chrzanowy, żurawinowym
*Marynowane pikle (papryka marynowana, grzybki, ogórki kiszone, oliwki
faszerowane
*,,Szumigłówka- swojski bimberek oraz wino

 

STÓŁ RYBNY KOSZT STOŁU 1500,00 ZŁ

*Sushi 150 elementów, łosoś w całości –faszerowany, pstrągi faszerowane, terrina
z łososia i dorsza, rolady rybne ( z dorsza i wędzonego łososia ze szpinakiem,
roladki z ryby i cukinii, galaretki rybne z warzywami, karp smażony na maśle z
cebulką. Krewetki na białym winie.
Osoby dorosłe…………..
Dzieci 3-10 lat…………….
Dzieci 0-3 lat………………
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!